Elite: Dangerous/Horizons - wątek ogólny

Awatar użytkownika
Lda77
Starszy Pan
Prawdziwe imię: Bartek
Lokalizacja: Warszawa
Posty: 4001
Rejestracja: niedziela 19 wrz 2010, 02:00

Re: Elite: Dangerous/Horizons - wątek ogólny

niedziela 31 mar 2019, 11:20

No to brawo. Jeszcze legion musi doleciec i będzie można uznać że wycieczka się udała. Ja od Coloni do banki lecialem jakieś 4-5h ale bez skanowania. Gdybym miel lepiej dopasowany aspx to pewnie by mi to zajęło że 3h co nie jest już tragedią.

Ktos z was odleciał do centrum? Mi wpadła trofka za wizytę ale jeśli chodzi o widoki to wcale to nie wyglądało to zbyt ciekawie. Ot taki sobie widoczek, nawet nie pomyślałem żeby fotę strzelić na pamiatke...
"Tępi ludzie są jak tępe noże. Specjalnej krzywdy nie robią, ale jak wnerwiają..."

Obrazek
Awatar użytkownika
panatha1975
Starszy Pan
Prawdziwe imię: Sławek
Lokalizacja: Athens-Konin
Posty: 4677
Rejestracja: wtorek 19 sty 2010, 01:00

Re: Elite: Dangerous/Horizons - wątek ogólny

niedziela 31 mar 2019, 11:35

Nie byłem w centrum.
I się nie wybieram.

Poszperałem trochę w necie. Na obcych najlepszy jest ten latawiec, biorę.
Podstawka coś około 50 mln. Obrazek
Awatar użytkownika
Lda77
Starszy Pan
Prawdziwe imię: Bartek
Lokalizacja: Warszawa
Posty: 4001
Rejestracja: niedziela 19 wrz 2010, 02:00

Re: Elite: Dangerous/Horizons - wątek ogólny

niedziela 31 mar 2019, 11:38

Bieda wersja 50mil + 600mil za opowiedni setup :) Ja najpierw zaopatrze się w anakonde a potem kupię tego. Jak byś znalazł jeszcze info jak go należy uzbroić i gdzie to by było super.
"Tępi ludzie są jak tępe noże. Specjalnej krzywdy nie robią, ale jak wnerwiają..."

Obrazek
Awatar użytkownika
panatha1975
Starszy Pan
Prawdziwe imię: Sławek
Lokalizacja: Athens-Konin
Posty: 4677
Rejestracja: wtorek 19 sty 2010, 01:00

Re: Elite: Dangerous/Horizons - wątek ogólny

niedziela 31 mar 2019, 12:56

Conde do walki będziesz robił Bartek?

Te 600 mln to coś dużo mi się wydaje ale mogę się przecież nie znać. Kilka modułów to chyba mam w innych latawcach zamontowane co by pasowały. Można zrobić podmiankę.
Mam na kompie dwa sety do tego Kraita. Wrzucę później.
Na obcych to należy pozbierać trochę różnych pierdół potrzebnych do broni.
I trzeba się po nie udać, postrzelać, poskanować. Łazik niezbędny do tego, i materiały do syntezy dla niego. Nie są to jakieś wielkie odległości od HR8444.
Awatar użytkownika
Lda77
Starszy Pan
Prawdziwe imię: Bartek
Lokalizacja: Warszawa
Posty: 4001
Rejestracja: niedziela 19 wrz 2010, 02:00

Re: Elite: Dangerous/Horizons - wątek ogólny

niedziela 31 mar 2019, 13:17

Nie no konda musi być bo to prestiż :) a poza tym jej nie mam. Muszę jeszcze permity porobić i range podbić bo noobek jestem :)
"Tępi ludzie są jak tępe noże. Specjalnej krzywdy nie robią, ale jak wnerwiają..."

Obrazek
Awatar użytkownika
legion_ldz
Starszy Pan
Kontakt:
Prawdziwe imię: Tomek
Lokalizacja: Łódź
Posty: 4471
Rejestracja: sobota 05 mar 2011, 01:00

Re: Elite: Dangerous/Horizons - wątek ogólny

poniedziałek 01 kwie 2019, 11:34

Ja to się zawróciłem w mniej więcej połowie drogi.
Teraz dzieli mnie niewielka ilość skoków od bańki.....

Kiedyś wrócę do E:D......
Na chwilę obecną bawię się Dywizją 2 :)
Prowokacja jest istotą jego istnienia.
Awatar użytkownika
Lda77
Starszy Pan
Prawdziwe imię: Bartek
Lokalizacja: Warszawa
Posty: 4001
Rejestracja: niedziela 19 wrz 2010, 02:00

Re: Elite: Dangerous/Horizons - wątek ogólny

poniedziałek 01 kwie 2019, 19:31

Dzis zarobiłem na a-grade anakonde. Trzy kursy, każdy na ponad 130mil. Muszę zrobić jeszcze ze dwa aby ją dobrze dozbroic i zabieram się za inżynierów.
Sprawdziłeś Sławek co z tymi ufoludkami?
"Tępi ludzie są jak tępe noże. Specjalnej krzywdy nie robią, ale jak wnerwiają..."

Obrazek
Awatar użytkownika
panatha1975
Starszy Pan
Prawdziwe imię: Sławek
Lokalizacja: Athens-Konin
Posty: 4677
Rejestracja: wtorek 19 sty 2010, 01:00

Re: Elite: Dangerous/Horizons - wątek ogólny

poniedziałek 01 kwie 2019, 20:17

No i git Bartek :) Na mining zarabiasz taką fajną kasę?

Nie było mnie przy kompie. A mam info na temat ufo w linkach.
Dzisiaj późnym wieczorem napiszę co i jak.
A może nawet kupię dziś sobie tego Kraita. I zobaczę jakie to moduły trzeba do niego.
Awatar użytkownika
Lda77
Starszy Pan
Prawdziwe imię: Bartek
Lokalizacja: Warszawa
Posty: 4001
Rejestracja: niedziela 19 wrz 2010, 02:00

Re: Elite: Dangerous/Horizons - wątek ogólny

poniedziałek 01 kwie 2019, 20:22

Trzeba kopać void opale.. tzn nie kopać a wyasadzac asteroidy i z nich wydobywać te opale. Jedna sztuka chodzi po 1.6mil :)
Zatem jeden kurs moim obecnym pytongiem to około 160mil ale trzeba pamiętać że nie łatwo je znaleźć i czasem zbierze się coś mniej wartościowego co kosztuje bagatela 0.8mil za sztukę :)
"Tępi ludzie są jak tępe noże. Specjalnej krzywdy nie robią, ale jak wnerwiają..."

Obrazek
Awatar użytkownika
panatha1975
Starszy Pan
Prawdziwe imię: Sławek
Lokalizacja: Athens-Konin
Posty: 4677
Rejestracja: wtorek 19 sty 2010, 01:00

Re: Elite: Dangerous/Horizons - wątek ogólny

poniedziałek 01 kwie 2019, 20:39

U mnie do miningu stoi T10. Nie pamiętam ładowności ale chyba sporo więcej niż Python bierze.
Może pokopię też trochę...

Wróć do „Dyskusje Ogólne”